Subsidie op je warmtepomp

Subsidie op je warmtepomp

ONTVANG SUBSIDIE EN BESPAAR

Aanschaf warmtepomp

Door een warmtepomp te installeren, verwarm je je huis zonder gebruik te maken van aardgas. Dit maakt je woning aanzienlijk duurzamer. Bovendien kun je momenteel subsidie ontvangen voor de aanschaf ervan, wat het nog aantrekkelijker maakt om er nu een te nemen.

Een warmtepomp kan je cv-ketel volledig vervangen, of ermee samenwerken, wat bekend staat als een hybride warmtepomp. Het is verstandig om je nu al voor te bereiden op de toekomstige afschaffing van aardgas in Nederland. Verzamel informatie over warmtepompen en overweeg de mogelijkheden. Wacht niet te lang, want door de huidige subsidieregeling wordt het aanschaffen van een warmtepomp extra voordelig.

Volledig elektrisch of hybride

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen, waarvan de belangrijkste onderscheiding is tussen volledig elektrische warmtepompen (all electric) en hybride warmtepompen. Door gebruik te maken van warmte uit de lucht of bodem en elektriciteit, is een warmtepomp energiezuinig. Dit resulteert in een lagere afhankelijkheid van gas of zelfs het volledig elimineren ervan, wat zowel gunstig is voor het milieu als voor je portemonnee.

Een volledig elektrische warmtepomp voorziet niet alleen in de verwarming van je huis, maar ook in het warme water voor de keuken en badkamer. Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, waarbij de cv-ketel alleen bijspringt als dat nodig is. Een goede isolatie is belangrijk voor een optimale werking van een warmtepomp.

Kosten en besparing

Een volledig elektrische warmtepomp met buitenunit, inclusief btw en installatie, heeft een kostprijs van ongeveer €12.000. Dit bedrag kan je verlagen door het aanvragen van de ISDE subsidie. 

De subsidie is beschikbaar voor de aanschaf van een warmtepomp met energielabel A++ of hoger. Hier zijn de geschatte subsidiebedragen voor verschillende typen warmtepompen:

 • Hybride warmtepomp met buitenunit (4 kW, energielabel A++): ongeveer €2.550
 • Volledige warmtepomp met buitenunit (8 kW, energielabel A++): ongeveer €3.150
 • Bodemwarmtepomp (6 kW, energielabel A++): ongeveer €4.425
 • Voor een warmtepomp met energielabel A+++ ontvang je in 2024 een extra subsidie van €225.

Kijk voor de volledige lijst van apparaten op de website van de RVO.

Het volledig vervangen van je cv-ketel door een warmtepomp kan aanzienlijke besparingen opleveren op je energierekening. Hoewel het stroomverbruik toeneemt door het gebruik van een warmtepomp, elimineer je het gasverbruik volledig (of verminder je dit met 60% bij een hybride warmtepomp), wat leidt tot aanzienlijke besparingen.

Waar wacht jij nog op?

Ben jij van plan om je huis beter te isoleren? Vereenvoudig je subsidieaanvraag met onze deskundige hulp! Jij levert de benodigde gegevens, wij doen de rest. Laat je gegevens achter en ontvang kosteloos informatie.

Let wel op: Subsidies worden alleen verstrekt als de werkzaamheden worden uitgevoerd door een erkend bedrijf, niet als je zelf de klus uitvoert.

Wij staan voor je klaar

Start hieronder gratis jouw aanvraag of neem contact met ons op voor vragen en hulp

Alleen betalen als jij je subsidie krijgt.

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Waarom worstelen met een subsidieaanvraag als wij het voor je kunnen regelen? Wij nemen alle zorgen uit handen. Met ons “no cure, no pay”-beleid betaal je pas als je subsidie is goedgekeurd. Bespaar tijd en moeite en laat ons jouw subsidieaanvraag verzorgen.

Vanaf

€79,-

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Waarom worstelen met een subsidieaanvraag als wij het voor je kunnen regelen? Wij nemen alle zorgen uit handen. Met ons “no cure, no pay”-beleid betaal je pas als je subsidie is goedgekeurd. Bespaar tijd en moeite en laat ons jouw subsidieaanvraag verzorgen.

Vanaf

€79,-

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Waarom worstelen met een subsidieaanvraag als wij het voor je kunnen regelen? Wij nemen alle zorgen uit handen. Met ons “no cure, no pay”-beleid betaal je pas als je subsidie is goedgekeurd. Bespaar tijd en moeite en laat ons jouw subsidieaanvraag verzorgen.

Vanaf

€79,-

Subsidies geregeld
0 +
Klanttevredenheid
0 /5

Meest gestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen over de ISDE subsidie. Staat jou vraag er niet bij. Stel je vraag dan via onze chat of mail bel ons.

De verwerkingstijd van een ISDE-subsidieaanvraag varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de compleetheid van je aanvraag, het type installatie en de drukte bij de RVO. Over het algemeen streven ze ernaar om binnen acht weken na ontvangst van een complete aanvraag een besluit te nemen. Dit besluit kan een goedkeuring of afwijzing zijn. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het subsidiebedrag normaal gesproken binnen enkele weken na het besluit uitbetaald.

Voor particulieren is er geen specifieke limiet voor het aantal keren dat je ISDE-subsidie kunt aanvragen. Je kunt meerdere keren een aanvraag indienen, zolang je voldoet aan de voorwaarden en de installaties waarvoor je subsidie aanvraagt, in aanmerking komen.

De beschikbare subsidies voor particulieren kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het type duurzame energie-installatie. In 2023 kunnen er subsidies zijn voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en andere duurzame energiebronnen. Om de meest actuele informatie te krijgen over welke subsidies beschikbaar zijn voor particulieren in 2023, raden we aan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te raadplegen of contact op te nemen met lokale energieadviseurs.

Om in aanmerking te komen voor isolatiesubsidie dien je te voldoen aan diverse vereisten. Hieronder presenteren we de voornaamste criteria die van toepassing zijn. Voor een uitgebreide lijst van voorwaarden kun je terecht op de website van RVO – ISDE Isolatiemaatregelen woningeigenaren.

 1. Je moet de eigenaar van de woning zijn en er zelf wonen, dit betekent dat de woning niet verhuurd mag zijn.
 2. De isolatiewerkzaamheden dienen uitgevoerd te worden door een professioneel bedrijf; zelf uitvoeren wordt niet geaccepteerd.
 3. Het isolatiemateriaal moet een hoge isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben. De goedgekeurde isolatiematerialen en diktes zijn te vinden in de Meldcodelijsten van RVO.
 4. Het oppervlak dat je laat isoleren moet voldoende vierkante meters omvatten.
 5. Per isolatiemaatregel wordt een vast bedrag per vierkante meter toegekend. Er bestaan zowel hoge als lage subsidiebedragen. Voor het hoge bedrag dien je binnen een jaar 2 of meer delen van je woning te isoleren, zoals het dak, buitenmuren, vloer of ramen. Je kunt ook één deel laten isoleren en daarnaast kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. Het lage bedrag geldt voor één isolatiemaatregel.
 6. De subsidie is enkel van toepassing op het isoleren van een bestaande woning in de staat waarin deze zich momenteel bevindt. Nieuwbouwwoningen komen niet in aanmerking voor deze subsidie, evenals nieuwe aanbouwen aan bestaande woningen.
 7. Het indienen van de subsidieaanvraag moet achteraf gebeuren, binnen 24 maanden na voltooiing van en betaling voor de eerste uitgevoerde isolatiemaatregel.
 8. Je mag meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar dit moet betrekking hebben op verschillende isolatiemaatregelen.