ISDE Subsidie

PROFITEER VAN DUURZAAMHEID

ISDE Subsidie 2024 Aanvragen

Ben je op zoek naar manieren om jouw huis duurzamer te maken én te besparen op energiekosten? Grijp dan nu je kans en maak gebruik van de ISDE subsidie 2024. Met deze subsidieregeling kun je financiële ondersteuning krijgen voor de aanschaf van duurzame energieoplossingen, waardoor je niet alleen het milieu helpt, maar ook je portemonnee.

Wat is de ISDE subsidie?

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een initiatief van de overheid om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. De ISDE subsidie 2024 biedt jou de mogelijkheid om een deel van de kosten terug te krijgen. Hierdoor wordt het aantrekkelijker dan ooit om te investeren in groene energieoplossingen voor jouw woning.

Mogelijkheden van de ISDE subsidie

 • Je woning isoleren
 • Een zonneboiler of warmtepomp kopen
 • Een elektrische kookvoorziening kopen
 • Je woning laten aansluiten op een warmtenet

Let op: voor het verkrijgen van de subsidie moet je eigenaar van de woning zijn en zelf in de woning wonen.

Waar wacht u nog op?

De ISDE subsidie 2024 biedt een unieke kans om duurzame energieoplossingen voor jouw huis betaalbaarder te maken. Profiteer van deze mogelijkheid en draag bij aan een groenere toekomst voor jezelf en komende generaties. Wacht niet langer, begin vandaag nog met het aanvragen van de ISDE subsidie en maak je huis klaar voor een duurzame toekomst.

Wij staan voor je klaar

Start hieronder gratis jouw aanvraag of neem contact met ons op voor vragen en hulp

Alleen betalen als jij je subsidie krijgt.

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Ben je op zoek naar een moeiteloze manier om je subsidie aan te vragen? Met slechts één stap zorgen wij ervoor dat jouw subsidieaanvraag voor je warmtepomp, zonneboiler of isolatie wordt ingediend. 

Vanaf

79,-

0 +
Subsidies geregeld
0 /5
Klanttevredenheid

Meest gestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen over de ISDE subsidie. Staat jou vraag er niet bij. Stel je vraag dan via onze chat of mail bel ons.

De verwerkingstijd van een ISDE-subsidieaanvraag varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de compleetheid van je aanvraag, het type installatie en de drukte bij de RVO. Over het algemeen streven ze ernaar om binnen acht weken na ontvangst van een complete aanvraag een besluit te nemen. Dit besluit kan een goedkeuring of afwijzing zijn. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het subsidiebedrag normaal gesproken binnen enkele weken na het besluit uitbetaald.

Voor particulieren is er geen specifieke limiet voor het aantal keren dat je ISDE-subsidie kunt aanvragen. Je kunt meerdere keren een aanvraag indienen, zolang je voldoet aan de voorwaarden en de installaties waarvoor je subsidie aanvraagt, in aanmerking komen.

De beschikbare subsidies voor particulieren kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het type duurzame energie-installatie. In 2023 kunnen er subsidies zijn voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en andere duurzame energiebronnen. Om de meest actuele informatie te krijgen over welke subsidies beschikbaar zijn voor particulieren in 2023, raden we aan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te raadplegen of contact op te nemen met lokale energieadviseurs.

Om in aanmerking te komen voor isolatiesubsidie dien je te voldoen aan diverse vereisten. Hieronder presenteren we de voornaamste criteria die van toepassing zijn. Voor een uitgebreide lijst van voorwaarden kun je terecht op de website van RVO – ISDE Isolatiemaatregelen woningeigenaren.

 1. Je moet de eigenaar van de woning zijn en er zelf wonen, dit betekent dat de woning niet verhuurd mag zijn.
 2. De isolatiewerkzaamheden dienen uitgevoerd te worden door een professioneel bedrijf; zelf uitvoeren wordt niet geaccepteerd.
 3. Het isolatiemateriaal moet een hoge isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben. De goedgekeurde isolatiematerialen en diktes zijn te vinden in de Meldcodelijsten van RVO.
 4. Het oppervlak dat je laat isoleren moet voldoende vierkante meters omvatten.
 5. Per isolatiemaatregel wordt een vast bedrag per vierkante meter toegekend. Er bestaan zowel hoge als lage subsidiebedragen. Voor het hoge bedrag dien je binnen een jaar 2 of meer delen van je woning te isoleren, zoals het dak, buitenmuren, vloer of ramen. Je kunt ook één deel laten isoleren en daarnaast kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. Het lage bedrag geldt voor één isolatiemaatregel.
 6. De subsidie is enkel van toepassing op het isoleren van een bestaande woning in de staat waarin deze zich momenteel bevindt. Nieuwbouwwoningen komen niet in aanmerking voor deze subsidie, evenals nieuwe aanbouwen aan bestaande woningen.
 7. Het indienen van de subsidieaanvraag moet achteraf gebeuren, binnen 24 maanden na voltooiing van en betaling voor de eerste uitgevoerde isolatiemaatregel.
 8. Je mag meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar dit moet betrekking hebben op verschillende isolatiemaatregelen.