HR++ en Triple glas

HR++ en Triple glas

ONTVANG SUBSIDIE EN BESPAAR

Bespaar op je energierekening

Stel je eens voor: een huis waarin comfort en duurzaamheid hand in hand gaan. Waar warmte binnen blijft tijdens koude winteravonden en verkoeling behouden blijft op zinderende zomerdagen. Dat alles is mogelijk met één simpele stap: het vervangen van je oude, energieverslindende ramen door hoogwaardig isolatieglas.

Niet alleen draag je bij aan een groenere toekomst voor onze planeet, maar je bespaart ook nog eens op je energierekening. En wist je dat je daarbij ook kunt profiteren van subsidies? Ja, je leest het goed! De overheid beloont jouw duurzame keuze met financiële ondersteuning, waardoor de investering in energiezuinige ramen binnen handbereik komt.

HR++ of Triple glas

Als de kozijnen nog in goede staat verkeren, is het installeren van HR++ glas in de bestaande kozijnen een verstandige optie. Hoogrendementsglas is ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en de isolatie van je huis te verbeteren. Hierdoor blijft de warmte binnen tijdens de wintermaanden en houd je de hitte buiten tijdens de zomer, waardoor je jaarlijkse energiekosten aanzienlijk verminderen.

Zijn jouw kozijnen ook binnen nu en 10 jaar aan vervanging toe? Overweeg dan om te kiezen voor triple glas in combinatie met nieuwe isolerende kozijnen en dubbele kierdichting. Hiermee bereik je direct de beste isolatie voor jouw ramen. Bovendien vallen de extra kosten mee: isolerende kozijnen met triple glas zijn ongeveer 7,5 procent duurder dan standaard kozijnen met HR++ glas. Echter, vanwege de bijna 3 keer zo hoge subsidie op triple glas in nieuwe kozijnen in vergelijking met HR++ glas, kom je uiteindelijk op een vergelijkbaar totaalbedrag uit.

Kosten en besparing

Laten we het hebben over de cijfers. Hoewel de initiële investering misschien wat hoger lijkt, wordt deze snel terugverdiend dankzij de besparingen op je energierekening. Gemiddeld kun je tot wel 20% besparen op je stookkosten, wat zich vertaalt naar honderden euro’s per jaar.

Wanneer je de overstap maakt van standaard dubbel glas naar HR++ glas, kun je al snel zo’n €150 per jaar besparen op je energierekening. Indien je nog steeds enkel glas hebt, kan deze besparing zelfs oplopen tot maar liefst €400 per jaar. Stap je over op Triple glas kan je er nog zo’n 4% besparing bij op tellen.

Voor een gemiddelde hoekwoning, waarin alle ramen (22 m2) worden vervangen door HR++ glas, bedragen de kosten ongeveer € 4.000. Dankzij de ISDE subsidie kun je hier (bij het combineren van meerdere energiebesparende maatregelen) tussen de €46,- en €131,- per m2 op terug krijgen.

Soorten subsidies

Er bestaat een nationale subsidie voor isolatie, waarbij het bedrag per vierkante meter vaststaat. Bij het uitvoeren van 2 of meer maatregelen, profiteer je van extra voordeel: het subsidiebedrag per vierkante meter verdubbelt dan. Laat ons jou helpen met de aanvraag van de nationale ISDE subsidie.

Sommige gemeenten en provincies bieden ook regionale isolatiesubsidies aan. Controleer hiervoor de beschikbare regelingen in jouw gemeente.

Waar wacht je nog op?

Ben jij van plan om je huis beter te isoleren? Vereenvoudig je subsidieaanvraag met onze deskundige hulp! Jij levert de benodigde gegevens, wij doen de rest. Laat je gegevens achter en ontvang kosteloos informatie.

Let wel op: Subsidies worden alleen verstrekt als de werkzaamheden worden uitgevoerd door een erkend bedrijf, niet als je zelf de klus uitvoert.

Wij staan voor je klaar

Start hieronder gratis jouw aanvraag of neem contact met ons op voor vragen en hulp

Alleen betalen als jij je subsidie krijgt.

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Waarom worstelen met een subsidieaanvraag als wij het voor je kunnen regelen? Wij nemen alle zorgen uit handen. Met ons “no cure, no pay”-beleid betaal je pas als je subsidie is goedgekeurd. Bespaar tijd en moeite en laat ons jouw subsidieaanvraag verzorgen.

Vanaf

€79,-

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Waarom worstelen met een subsidieaanvraag als wij het voor je kunnen regelen? Wij nemen alle zorgen uit handen. Met ons “no cure, no pay”-beleid betaal je pas als je subsidie is goedgekeurd. Bespaar tijd en moeite en laat ons jouw subsidieaanvraag verzorgen.

Vanaf

€79,-

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Waarom worstelen met een subsidieaanvraag als wij het voor je kunnen regelen? Wij nemen alle zorgen uit handen. Met ons “no cure, no pay”-beleid betaal je pas als je subsidie is goedgekeurd. Bespaar tijd en moeite en laat ons jouw subsidieaanvraag verzorgen.

Vanaf

€79,-

Subsidies geregeld
0 +
Klanttevredenheid
0 /5

Meest gestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen over de ISDE subsidie. Staat jou vraag er niet bij. Stel je vraag dan via onze chat of mail bel ons.

De verwerkingstijd van een ISDE-subsidieaanvraag varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de compleetheid van je aanvraag, het type installatie en de drukte bij de RVO. Over het algemeen streven ze ernaar om binnen acht weken na ontvangst van een complete aanvraag een besluit te nemen. Dit besluit kan een goedkeuring of afwijzing zijn. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het subsidiebedrag normaal gesproken binnen enkele weken na het besluit uitbetaald.

Voor particulieren is er geen specifieke limiet voor het aantal keren dat je ISDE-subsidie kunt aanvragen. Je kunt meerdere keren een aanvraag indienen, zolang je voldoet aan de voorwaarden en de installaties waarvoor je subsidie aanvraagt, in aanmerking komen.

De beschikbare subsidies voor particulieren kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het type duurzame energie-installatie. In 2023 kunnen er subsidies zijn voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en andere duurzame energiebronnen. Om de meest actuele informatie te krijgen over welke subsidies beschikbaar zijn voor particulieren in 2023, raden we aan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te raadplegen of contact op te nemen met lokale energieadviseurs.

Om in aanmerking te komen voor isolatiesubsidie dien je te voldoen aan diverse vereisten. Hieronder presenteren we de voornaamste criteria die van toepassing zijn. Voor een uitgebreide lijst van voorwaarden kun je terecht op de website van RVO – ISDE Isolatiemaatregelen woningeigenaren.

  1. Je moet de eigenaar van de woning zijn en er zelf wonen, dit betekent dat de woning niet verhuurd mag zijn.
  2. De isolatiewerkzaamheden dienen uitgevoerd te worden door een professioneel bedrijf; zelf uitvoeren wordt niet geaccepteerd.
  3. Het isolatiemateriaal moet een hoge isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben. De goedgekeurde isolatiematerialen en diktes zijn te vinden in de Meldcodelijsten van RVO.
  4. Het oppervlak dat je laat isoleren moet voldoende vierkante meters omvatten.
  5. Per isolatiemaatregel wordt een vast bedrag per vierkante meter toegekend. Er bestaan zowel hoge als lage subsidiebedragen. Voor het hoge bedrag dien je binnen een jaar 2 of meer delen van je woning te isoleren, zoals het dak, buitenmuren, vloer of ramen. Je kunt ook één deel laten isoleren en daarnaast kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. Het lage bedrag geldt voor één isolatiemaatregel.
  6. De subsidie is enkel van toepassing op het isoleren van een bestaande woning in de staat waarin deze zich momenteel bevindt. Nieuwbouwwoningen komen niet in aanmerking voor deze subsidie, evenals nieuwe aanbouwen aan bestaande woningen.
  7. Het indienen van de subsidieaanvraag moet achteraf gebeuren, binnen 24 maanden na voltooiing van en betaling voor de eerste uitgevoerde isolatiemaatregel.
  8. Je mag meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar dit moet betrekking hebben op verschillende isolatiemaatregelen.