Dakisolatie

Dakisolatie

ONTVANG SUBSIDIE EN BESPAAR

Het isoleren van jouw dak

Een warmer huis met een lagere energierekening én een positieve impact op het milieu? Het kan allemaal door je dak te isoleren, zelfs als er al een dunne isolatielaag aanwezig is. En wist je dat je subsidie kunt krijgen voor deze energiebesparende maatregel?

Met een goed geïsoleerd dak voelt je huis comfortabeler aan, als een dikke deken die de kou buiten houdt en de warmte binnen. Door minder gas of elektriciteit te verbruiken voor verwarming, draag je ook bij aan een beter klimaat.

Kosten en besparing

Dakisolatie levert niet alleen aanzienlijke energiebesparingen op, maar ook financiële voordelen. Stel je voor: in een gemiddelde hoekwoning kan de overstap van geen isolatie naar goede dakisolatie jaarlijks zo’n 420 m3 gas besparen, wat neerkomt op ongeveer €600 per jaar bij een gasprijs van €1,45.

De kosten voor het isoleren van een schuin dak in een gemiddelde hoekwoning bedragen ongeveer €5.700, maar dankzij de ISDE subsidie kun je hier (bij het combineren van meerdere energiebesparende maatregelen) ongeveer €1.700 op besparen. Hoewel de initiële investering eenmalig is, zie je de besparingen jaar na jaar terug op je energierekening. Bovendien draagt het bij aan de waarde van je woning.

Soorten subsidies

Er bestaat een nationale subsidie voor isolatie, waarbij het bedrag per vierkante meter vaststaat. Bij het uitvoeren van 2 of meer maatregelen, profiteer je van extra voordeel: het subsidiebedrag per vierkante meter verdubbelt dan. Laat ons jou helpen met de aanvraag van de nationale ISDE subsidie.

Sommige gemeenten en provincies bieden ook regionale isolatiesubsidies aan. Controleer hiervoor de beschikbare regelingen in jouw gemeente.

Waar wacht je nog op?

Ben jij van plan om je huis beter te isoleren? Vereenvoudig je subsidieaanvraag met onze deskundige hulp! Jij levert de benodigde gegevens, wij doen de rest. Laat je gegevens achter en ontvang kosteloos informatie.

Let wel op: Subsidies worden alleen verstrekt als de werkzaamheden worden uitgevoerd door een erkend bedrijf, niet als je zelf de klus uitvoert.

Wij staan voor je klaar

Start hieronder gratis jouw aanvraag of neem contact met ons op voor vragen en hulp

Alleen betalen als jij je subsidie krijgt.

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Waarom worstelen met een subsidieaanvraag als wij het voor je kunnen regelen? Wij nemen alle zorgen uit handen. Met ons “no cure, no pay”-beleid betaal je pas als je subsidie is goedgekeurd. Bespaar tijd en moeite en laat ons jouw subsidieaanvraag verzorgen.

Vanaf

€79,-

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Waarom worstelen met een subsidieaanvraag als wij het voor je kunnen regelen? Wij nemen alle zorgen uit handen. Met ons “no cure, no pay”-beleid betaal je pas als je subsidie is goedgekeurd. Bespaar tijd en moeite en laat ons jouw subsidieaanvraag verzorgen.

Vanaf

€79,-

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Waarom worstelen met een subsidieaanvraag als wij het voor je kunnen regelen? Wij nemen alle zorgen uit handen. Met ons “no cure, no pay”-beleid betaal je pas als je subsidie is goedgekeurd. Bespaar tijd en moeite en laat ons jouw subsidieaanvraag verzorgen.

Vanaf

€79,-

Subsidies geregeld
0 +
Klanttevredenheid
0 /5

Meest gestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen over de ISDE subsidie. Staat jou vraag er niet bij. Stel je vraag dan via onze chat of mail bel ons.

De verwerkingstijd van een ISDE-subsidieaanvraag varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de compleetheid van je aanvraag, het type installatie en de drukte bij de RVO. Over het algemeen streven ze ernaar om binnen acht weken na ontvangst van een complete aanvraag een besluit te nemen. Dit besluit kan een goedkeuring of afwijzing zijn. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het subsidiebedrag normaal gesproken binnen enkele weken na het besluit uitbetaald.

Voor particulieren is er geen specifieke limiet voor het aantal keren dat je ISDE-subsidie kunt aanvragen. Je kunt meerdere keren een aanvraag indienen, zolang je voldoet aan de voorwaarden en de installaties waarvoor je subsidie aanvraagt, in aanmerking komen.

De beschikbare subsidies voor particulieren kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het type duurzame energie-installatie. In 2023 kunnen er subsidies zijn voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en andere duurzame energiebronnen. Om de meest actuele informatie te krijgen over welke subsidies beschikbaar zijn voor particulieren in 2023, raden we aan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te raadplegen of contact op te nemen met lokale energieadviseurs.

Om in aanmerking te komen voor isolatiesubsidie dien je te voldoen aan diverse vereisten. Hieronder presenteren we de voornaamste criteria die van toepassing zijn. Voor een uitgebreide lijst van voorwaarden kun je terecht op de website van RVO – ISDE Isolatiemaatregelen woningeigenaren.

  1. Je moet de eigenaar van de woning zijn en er zelf wonen, dit betekent dat de woning niet verhuurd mag zijn.
  2. De isolatiewerkzaamheden dienen uitgevoerd te worden door een professioneel bedrijf; zelf uitvoeren wordt niet geaccepteerd.
  3. Het isolatiemateriaal moet een hoge isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben. De goedgekeurde isolatiematerialen en diktes zijn te vinden in de Meldcodelijsten van RVO.
  4. Het oppervlak dat je laat isoleren moet voldoende vierkante meters omvatten.
  5. Per isolatiemaatregel wordt een vast bedrag per vierkante meter toegekend. Er bestaan zowel hoge als lage subsidiebedragen. Voor het hoge bedrag dien je binnen een jaar 2 of meer delen van je woning te isoleren, zoals het dak, buitenmuren, vloer of ramen. Je kunt ook één deel laten isoleren en daarnaast kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. Het lage bedrag geldt voor één isolatiemaatregel.
  6. De subsidie is enkel van toepassing op het isoleren van een bestaande woning in de staat waarin deze zich momenteel bevindt. Nieuwbouwwoningen komen niet in aanmerking voor deze subsidie, evenals nieuwe aanbouwen aan bestaande woningen.
  7. Het indienen van de subsidieaanvraag moet achteraf gebeuren, binnen 24 maanden na voltooiing van en betaling voor de eerste uitgevoerde isolatiemaatregel.
  8. Je mag meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar dit moet betrekking hebben op verschillende isolatiemaatregelen.