Warmtepomp subsidie aanvragen

Vanaf slechts 85 euro nemen wij de volledige afhandeling van je warmtepomp subsidie aanvraag op ons, met de garantie op een maximale kans van slagen. Elke maand ondersteunen wij talloze huiseigenaren bij het verkrijgen van hun subsidie. Mis geen enkele kans en laat ons je helpen.

Zo vraag je subsidie voor je warmtepomp aan

Wij kunnen u het beste adviseren wanneer u contact met ons opneemt. Iedere aanvraag is anders en wij willen met onze kennis u zo persoonlijk mogelijk helpen.

Neem contact op met snelsubsidie.nl via telefoonnummer 0655530694 of via ons mail adres aanvraag@snelsubsidie.nl. Wij vertellen u dan alles over het proces voor het aanschaffen van de subsidie van warmtepompen.

Waarom de warmtepomp subsidie aanvragen?

De aanschaf van een warmtepomp is een kostbare investering. Voor velen is het verkrijgen van subsidie dan ook een essentiële voorwaarde voor deze investering. Dit is vaak een erg onoverzichtelijk en verwarrend proces wanneer je het voor 1 keer moet aanvragen. Wij staan maandelijks honderden huiseigenaren bij om hun subsidie voor de warmtepomp te verkrijgen.

Laat het indienen van de aanvraag aan ons over, zodat onze experts aan de slag gaan en je de hoogste kans op succes hebt. Dit bespaart je veel gedoe. We brengen pas achteraf, bij een succesvolle subsidietoekenning, onze servicekosten in rekening. Het toegekende subsidiebedrag wordt direct op jouw rekening gestort.

Bovendien kun je ook isolatiesubsidie aanvragen, en dit kan gelijktijdig met de warmtepompaanvraag worden geregeld. Op deze manier kun je het maximale subsidiebedrag ontvangen voor één isolatiemaatregel. Met onze hulp is het aanvragen van subsidie voor een warmtepomp eenvoudig en snel geregeld!

warmtepomp subsidie aanvragen

Warmtepomp subsidie in 2024

De warmtepomp is een veelgebruikt apparaat om aardgas te besparen, en in de afgelopen jaren was er subsidie beschikbaar met wel tot 30% voordeel. Maar hoe zit het met de warmtepomp subsidie in 2024? Blijft de subsidie beschikbaar en hoe kun je deze aanvragen?

Warmtepomp subsidie 2024 aanvragen

Voor de komende jaren blijft er subsidie beschikbaar voor warmtepompen, waarbij in 2024 naar verwachting een subsidiepot van 600 miljoen euro beschikbaar zal zijn. De overheid stimuleert huiseigenaren om tot 2030 aanzienlijke energiebesparingen te realiseren, vooral met de gestegen aardgasprijzen. Investeren in een (hybride) warmtepomp wordt daardoor een interessante optie. De warmtepomp subsidie speelt een cruciale rol om de terugverdientijd op een acceptabel niveau te houden.

De investering in een warmtepomp varieert doorgaans tussen de 5.000 en 15.000 euro, afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp. De subsidie kan hier aanzienlijk aan bijdragen, met bedragen die snel oplopen tussen de 2.000 en 6.000 euro, wat neerkomt op een gemiddeld voordeel van ongeveer 30%. Het is belangrijk op te merken dat dit percentage slechts ter indicatie dient. Het werkelijke subsidiebedrag hangt af van het vermogen en de efficiëntie van de warmtepomp.

De verwachting is dat, met de dalende kosten van warmtepompen, het subsidiebedrag vanaf 2025 afgebouwd zal worden. Niettemin wordt verwacht dat de overheid in 2024 opnieuw warmtepomp subsidie beschikbaar zal stellen. In het afgelopen jaar was het subsidiepotje gevuld met 560 miljoen euro, en naar verwachting zal een vergelijkbaar bedrag in 2024 beschikbaar zijn. Met de groei en verplichting van hybride warmtepompen zal de overheid naar alle waarschijnlijkheid bewoners blijven ondersteunen. De subsidie kan de terugverdientijd voor een (hybride) warmtepomp doorgaans reduceren tot tussen de 4 en 9 jaar.

Warmtepomp subsidie voorwaarden

Bij het aanvragen van de warmtepomp subsidie voor 2024 dien je rekening te houden met drie specifieke voorwaarden. Het is van groot belang om deze voorwaarden vooraf zorgvuldig te bekijken en te controleren, omdat het niet altijd mogelijk is om eventuele fouten achteraf te corrigeren. Het zou zonde zijn als je daardoor de subsidie misloopt.

Een cruciale voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie is dat jouw warmtepomp aan de juiste eisen voldoet. Dit wordt gewaarborgd door een warmtepomp te kiezen met een specifieke meldcode. Deze meldcode fungeert als een identificatiebewijs waarmee de overheid kan verifiëren dat de installatie aan specifieke technische eisen voldoet. Daarnaast geeft de meldcode direct het bijpassende subsidiebedrag aan.

Een andere belangrijke voorwaarde betreft de installatie van de warmtepomp. Deze moet worden uitgevoerd door een installatiebedrijf met een KvK-inschrijving. Het bedrijf mag geen inschrijving hebben die sterk afwijkt, aangezien dit problemen kan veroorzaken bij de toekenning van de subsidie. Op de factuur moet duidelijk het type warmtepomp vermeld staan, bij voorkeur met merk en meldcode, en dat de warmtepomp volledig is geïnstalleerd en gemonteerd. Als je handig bent en de warmtepomp alleen in bedrijf stelt, komt dat niet in aanmerking voor subsidie.

Naast de factuur van de aanschaf en/of installatie heb je ook een betaalbewijs nodig. De overheid wil namelijk verifiëren dat de betaling voor de warmtepomp heeft plaatsgevonden. Dit betaalbewijs kan bijvoorbeeld een kopie van internetbankieren, een kopie van het bouwdepot of een bewijs van duurzaamheidslening zijn. Je mag de subsidie pas aanvragen nadat de warmtepomp volledig is geïnstalleerd en in bedrijf is gesteld. Let op: je kunt alleen subsidie aanvragen voor je eigen woning; vakantiewoningen komen niet in aanmerking.

Wij staan voor je klaar

Start hieronder gratis jouw aanvraag of neem contact met ons op voor vragen en hulp

Alleen betalen als jij je subsidie krijgt.

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Ben je op zoek naar een moeiteloze manier om je subsidie aan te vragen? Met slechts één stap zorgen wij ervoor dat jouw subsidieaanvraag voor je warmtepomp, zonneboiler of isolatie wordt ingediend. 

Vanaf

79,-

0 +
Subsidies geregeld
0 /5
Klanttevredenheid

Meest gestelde vragen

Neem contact op met snelsubsidie.nl via telefoonnummer 0655530694 of via ons mail adres aanvraag@snelsubsidie.nl. Wij vertellen u dan alles over het proces voor het aanschaffen van de subsidie van warmtepompen.

De kosten voor het indienen van een subsidieaanvraag voor een warmtepomp beginnen bij 85 euro. De exacte kosten per aanvraag kunnen variëren, en hiervoor kan vooraf een schatting worden gemaakt. Bovendien hanteren we een “no cure, no pay”-benadering. Dit betekent dat als u niet in aanmerking komt voor subsidie, u ook niet het vooraf afgesproken bedrag hoeft te betalen.

Wij werken volgens de AVG dus uw persoonsgegevens zijn veilig bij ons. Om de subsidie warmtepomp goed af te ronden zijn een aantal persoonsgegevens noodzakelijk. Het subsidiebedrag krijgt u bijvoorbeeld direct op uw eigen bankrekening gestort, dus moeten wij dit IBAN nummer ook ontvangen.

RVO streeft er naar om 90% van hun subsidieaanvragen binnen 8 weken af te ronden. Het subsidie warmtepomp bedrag wordt direct op uw bankrekening gestort. Gedurende het proces kan u altijd uw subsidie in de gaten houden via ons systeem.

Wij handelen vragen af via info@snelsubsidie.nl. Ons streven is om subsidieaanvragen binnen 24 uur te verwerken. Voor overige vragen proberen we binnen 2-3 werkdagen een reactie te geven.

Als commercieel bedrijf adviseren wij je om direct contact op te nemen met de overheid via DEW@RVO.nl als je jouw vraag rechtstreeks aan hen wilt stellen.

Vooraf betalen is niet nodig; wij werken op basis van “no-cure no-pay”. Dit betekent dat u pas een vergoeding verschuldigd bent wanneer het subsidiebedrag succesvol op uw rekening is bijgeschreven. Als wij niet succesvol zijn, hoeft u ook niets te betalen.

Ontvang ik subsidie voor mijn warmtepomp in mijn nieuwbouwwoning? Sinds 2021 is het niet meer mogelijk om subsidie te verkrijgen voor een warmtepomp in uw nieuwbouwwoning. Sinds 1 juli 2018 moeten nieuwbouwwoningen standaard zonder aardgas worden opgeleverd. Daarom heeft de Rijksoverheid besloten geen subsidie meer beschikbaar te stellen voor warmtepompen in nieuwbouwprojecten.

De subsidie voor een warmtepompboiler valt onder de ISDE-regeling, in het bijzonder de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Een warmtepompboiler draagt bij aan het verminderen van het elektriciteitsverbruik. Het maximale subsidiebedrag dat u kunt ontvangen voor dit systeem bedraagt ongeveer 800 euro.

Wij adviseren u om direct na de betaling en installatie van uw warmtepomp de subsidieaanvraag in te dienen. U heeft tot uiterlijk 24 maanden na de installatie om de subsidie voor de warmtepomp te regelen.

Indien de warmtepomp wordt gecombineerd met een isolerende maatregel, dient u uiterlijk 24 maanden na de uitvoering van de eerste isolatiemaatregel de subsidieaanvraag voor de warmtepomp in te dienen.

U kunt op elk gewenst moment de apparatenlijst voor warmtepompen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Op deze lijst vindt u alle warmtepompen die in aanmerking komen voor subsidie.

Als uw warmtepomp niet op deze lijst staat, kunt u nog steeds een subsidieaanvraag indienen. In dat geval is het belangrijk dat u ons de productbeschrijving en technische documenten stuurt. De overheid zal vervolgens beoordelen of de warmtepomp alsnog in aanmerking komt voor subsidie.

Indien de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de bouw van uw woning is ingediend vóór 30 juni 2018, kunt u in aanmerking komen voor warmtepomp subsidie. Voor woningen waarvoor de aanvraag na deze datum is gedaan, gold vaak de verplichting om aardgasvrij te bouwen. Daarom is subsidie in die gevallen niet mogelijk.

Ja, u kunt subsidie ontvangen voor één isolatiemaatregel als u uw subsidieaanvraag voor isolatie tegelijkertijd met die voor de warmtepomp regelt. Beide maatregelen moeten in één keer worden ingediend.