Subsidie zonnepanelen aanvragen

Zonnepanelen zakelijk aanvragen

Indien u een rechtspersoon bent, biedt de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) u de mogelijkheid om uw gebouw te verduurzamen met een zonnepanelenproject. De subsidie voor zonnepanelen blijft beschikbaar tot en met 31 december 2023.

Zo vraag je subsidie voor je Zonnepaneel aan

Wij kunnen u het beste adviseren wanneer u contact met ons opneemt. Iedere aanvraag is anders en wij willen met onze kennis u zo persoonlijk mogelijk helpen.

Neem contact op met snelsubsidie.nl via telefoonnummer 06-55 53 06 94 of via ons mail adres aanvraag@snelsubsidie.nl. Wij vertellen u dan alles over het proces voor het aanschaffen van de subsidie op Zonnepanelen.

Waarom de zonnepaneel subsidie aanvragen?

De aanschaf van zonnepanelen is een flinke investering. Voor velen is het verkrijgen van subsidie dan ook een essentiële voorwaarde voor deze investering. Dit is vaak een erg onoverzichtelijk en verwarrend proces wanneer je het voor 1 keer moet aanvragen. Wij staan maandelijks honderden huiseigenaren bij om hun subsidie voor de zonnepanelen te verkrijgen.

Laat het indienen van de aanvraag aan ons over, zodat onze experts aan de slag gaan en je de hoogste kans op succes hebt. Dit bespaart je veel gedoe. We brengen pas achteraf, bij een succesvolle subsidietoekenning, onze servicekosten in rekening. Het toegekende subsidiebedrag wordt direct op jouw rekening gestort.

Voor 2023 is in totaal € 30 miljoen beschikbaar voor zonnepanelen en kleinschalige windturbines samen. De subsidie voor zonnepanelen is € 125 per kW piekvermogen, waarbij de installatie minimaal een piekvermogen van 15 kW heeft.

zonnepaneel subsidie aanvragen

Voorwaarden Zonnepanelen subsidie

Om in aanmerking te komen voor subsidie dienen de volgende voorwaarden te worden voldaan:

  1. Het netto eigen verbruik op de kleinverbruikersaansluiting moet minimaal 50.000 kWh zijn in het jaar voorafgaand aan de indieningsdatum van de subsidieaanvraag. Dit verbruik wordt bevestigd door de jaarnota van de energieleverancier.
  2. Zakelijke partijen, waaronder rechtspersonen, maatschappen, stichtingen, vof’s en cv’s, komen in aanmerking voor subsidie voor zonnepanelen.
  3. De installaties voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht met fotovoltaïsche zonnepanelen moeten zijn aangebracht op of aan een gebouw.
  4. De zonnepanelen dienen te worden aangesloten op het elektriciteitsnet via een aansluiting met een totale maximale doorlaatwaarde van 3*80 A (kleinverbruikersaansluiting).
  5. Subsidie kan worden aangevraagd voor een zonnepaneleninstallatie met een vermogen vanaf 15 kWp.
  6. De installatie moet worden uitgevoerd door een bouwinstallatiebedrijf; zelfinstallatie is niet toegestaan.
  7. De subsidieaanvraag moet worden ingediend voordat u een koopovereenkomst sluit met de leverancier van de zonnepanelen.
  8. De zonnepanelen dienen in gebruik te worden genomen binnen 24 maanden nadat de beslissing over de subsidieaanvraag is ontvangen.
  9. Er bestaat geen recht op subsidie als er eerder subsidie is verstrekt voor dezelfde zonnepanelen. Ook heeft u geen recht op subsidie als u fiscaal voordeel geniet binnen de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Wij staan voor je klaar

Start hieronder gratis jouw aanvraag of neem contact met ons op voor vragen en hulp

Alleen betalen als jij je subsidie krijgt.

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Ben je op zoek naar een moeiteloze manier om je subsidie aan te vragen? Met slechts één stap zorgen wij ervoor dat jouw subsidieaanvraag voor je warmtepomp, zonneboiler of isolatie wordt ingediend. 

Vanaf

79,-

0 +
Subsidies geregeld
0 /5
Klanttevredenheid

Meest gestelde vragen

Neem contact op met snelsubsidie.nl via telefoonnummer 0655530694 of via ons mail adres aanvraag@snelsubsidie.nl. Wij vertellen u dan alles over het proces voor het aanschaffen van de subsidie van warmtepompen.

De kosten voor het indienen van een subsidieaanvraag voor Zonnepanelen beginnen bij 85 euro. De exacte kosten per aanvraag kunnen variëren, en hiervoor kan vooraf een schatting worden gemaakt. Bovendien hanteren we een “no cure, no pay”-benadering. Dit betekent dat als u niet in aanmerking komt voor subsidie, u ook niet het vooraf afgesproken bedrag hoeft te betalen.

Wij werken volgens de AVG dus uw persoonsgegevens zijn veilig bij ons. Om de subsidie Zonnepaneel goed af te ronden zijn een aantal persoonsgegevens noodzakelijk. Het subsidiebedrag krijgt u bijvoorbeeld direct op uw eigen bankrekening gestort, dus moeten wij dit IBAN nummer ook ontvangen.

RVO streeft er naar om 90% van hun subsidieaanvragen binnen 8 weken af te ronden. Het subsidie Zonnepaneel bedrag wordt direct op uw bankrekening gestort. Gedurende het proces kan u altijd uw subsidie in de gaten houden via ons systeem.

Wij handelen vragen af via info@snelsubsidie.nl. Ons streven is om subsidieaanvragen binnen 24 uur te verwerken. Voor overige vragen proberen we binnen 2-3 werkdagen een reactie te geven.

Als commercieel bedrijf adviseren wij je om direct contact op te nemen met de overheid via DEW@RVO.nl als je jouw vraag rechtstreeks aan hen wilt stellen.

Vooraf betalen is niet nodig; wij werken op basis van “no-cure no-pay”. Dit betekent dat u pas een vergoeding verschuldigd bent wanneer het subsidiebedrag succesvol op uw rekening is bijgeschreven. Als wij niet succesvol zijn, hoeft u ook niets te betalen.

Nee, het is niet mogelijk voor doe-het-zelvers om subsidie te ontvangen voor Zonnepanelenmaatregelen. De rijksoverheid vereist dat het werk wordt uitgevoerd door een erkend installatiebedrijf.