Subsidie ventilatiesystemen aanvragen

Subsidie voor ventilatiesystemen (enkel voor VvE’s)

Als vervanging van de SEEH is er nu de SVVE, oftewel de Subsidie Verduurzamingsmaatregelen voor Verenigingen van Eigenaars. Deze subsidie is beschikbaar voor degenen die energiebesparende maatregelen willen implementeren. Dit omvat onder andere het installeren van een CO2-gestuurd ventilatiesysteem of balansventilatie met warmteterugwinning. 

Welke energiebesparende maatregelen komen in aanmerking?

Als Vereniging van Eigenaars (VvE) heb je de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor één of meerdere energiebesparende maatregelen. Onder de in aanmerking komende maatregelen vallen onder andere het aanbrengen van gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, isolatie van de zolder- of vlieringvloer, vloerisolatie, bodemisolatie en hoogrendementsglas.

BELANGRIJK: Indien je ervoor kiest om één of meer van deze energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren, kun je ook in aanmerking komen voor een ‘subsidie voor aanvullende energiebesparende maatregelen’. Een van deze aanvullende maatregelen is de installatie van een energiezuinig ventilatiesysteem, waaronder:

  • CO2-gestuurd ventilatiesysteem
  • Balansventilatie met warmteterugwinning (WTW) (rendement van WTW: ≥ 90%)

Hoeveel bedraagt deze ventilatie subsidie?

De subsidie voor ventilatie is voor zowel CO2-gestuurde ventilatie als voor balansventilatie met wtw hetzelfde:

  • 1 isolatiemaatregel:CO2-gestuurde ventilatie subsidie: 15% van aanlegkosten op basis van de offerte, maximaal € 600.
  • 2 of meer isolatiemaatregelen: 30 % van aanlegkosten op basis van de offerte, maximaal € 1.200.

Hoe kan ik de subsidie voor een ventilatiesysteem aanvragen?

Het is noodzakelijk om de subsidie voor ventilatie aan te vragen vóór de uitvoering van de energiebesparende maatregelen en de installatie van het ventilatiesysteem. Let op: bij je aanvraag dien je het ‘uitvoerdersformulier’ bij te voegen, dat ingevuld moet zijn door de ventilatie-installateur. Je kunt dit formulier laten invullen wanneer je offertes opvraagt bij de installateur.

Voor persoonlijk advies dat is afgestemd op uw specifieke situatie, raden wij aan om contact met ons op te nemen. Elke aanvraag is uniek, en met onze expertise streven wij ernaar u zo goed mogelijk te ondersteunen.

Neem contact op met snelsubsidie.nl via telefoonnummer 06-55 53 06 94 of via ons mail adres aanvraag@snelsubsidie.nl. Wij vertellen u dan alles over het proces voor het aanschaffen van de subsidie op ventilatiesysteem

Wij staan voor je klaar

Start hieronder gratis jouw aanvraag of neem contact met ons op voor vragen en hulp

Alleen betalen als jij je subsidie krijgt.

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Ben je op zoek naar een moeiteloze manier om je subsidie aan te vragen? Met slechts één stap zorgen wij ervoor dat jouw subsidieaanvraag voor je warmtepomp, zonneboiler of isolatie wordt ingediend. 

Vanaf

79,-

0 +
Subsidies geregeld
0 /5
Klanttevredenheid

Meest gestelde vragen

Neem contact op met snelsubsidie.nl via telefoonnummer 0655530694 of via ons mail adres aanvraag@snelsubsidie.nl. Wij vertellen u dan alles over het proces voor het aanschaffen van de subsidie van ventilatiesystemen.

De kosten voor het indienen van een subsidieaanvraag voor ventilatiesystemen beginnen bij 85 euro. De exacte kosten per aanvraag kunnen variëren, en hiervoor kan vooraf een schatting worden gemaakt. Bovendien hanteren we een “no cure, no pay”-benadering. Dit betekent dat als u niet in aanmerking komt voor subsidie, u ook niet het vooraf afgesproken bedrag hoeft te betalen.

Wij werken volgens de AVG dus uw persoonsgegevens zijn veilig bij ons. Om de subsidie ventilatiesysteem goed af te ronden zijn een aantal persoonsgegevens noodzakelijk. Het subsidiebedrag krijgt u bijvoorbeeld direct op uw eigen bankrekening gestort, dus moeten wij dit IBAN nummer ook ontvangen.

RVO streeft er naar om 90% van hun subsidieaanvragen binnen 8 weken af te ronden. Het subsidie ventilatiesysteem bedrag wordt direct op uw bankrekening gestort. Gedurende het proces kan u altijd uw subsidie in de gaten houden via ons systeem.

Wij handelen vragen af via info@snelsubsidie.nl. Ons streven is om subsidieaanvragen binnen 24 uur te verwerken. Voor overige vragen proberen we binnen 2-3 werkdagen een reactie te geven.

Als commercieel bedrijf adviseren wij je om direct contact op te nemen met de overheid via DEW@RVO.nl als je jouw vraag rechtstreeks aan hen wilt stellen.

Vooraf betalen is niet nodig; wij werken op basis van “no-cure no-pay”. Dit betekent dat u pas een vergoeding verschuldigd bent wanneer het subsidiebedrag succesvol op uw rekening is bijgeschreven. Als wij niet succesvol zijn, hoeft u ook niets te betalen.

Nee, het is niet mogelijk voor doe-het-zelvers om subsidie te ontvangen voor ventilatiesysteem maatregelen. De rijksoverheid vereist dat het werk wordt uitgevoerd door een erkend installatiebedrijf.