Isolatie subsidie aanvragen

Vanaf slechts 85 euro nemen wij de volledige afhandeling van je isolatie subsidieaanvraag op ons, met de garantie op een maximale kans van slagen. Elke maand ondersteunen wij talloze huiseigenaren bij het verkrijgen van hun subsidie. Mis geen enkele kans en laat ons je helpen.

Zo vraag je subsidie voor je isolatie aan

Wij kunnen u het beste adviseren wanneer u contact met ons opneemt. Iedere aanvraag is anders en wij willen met onze kennis u zo persoonlijk mogelijk helpen.

Neem contact op met snelsubsidie.nl via telefoonnummer 06-55 53 06 94 of via ons mail adres aanvraag@snelsubsidie.nl. Wij vertellen u dan alles over het proces voor het aanschaffen van de subsidie van isolatie.

Waarom de isolatie subsidie aanvragen?

De aanschaf van isolatie is een flinke investering. Voor velen is het verkrijgen van subsidie dan ook een essentiële voorwaarde voor deze investering. Dit is vaak een erg onoverzichtelijk en verwarrend proces wanneer je het voor 1 keer moet aanvragen. Wij staan maandelijks honderden huiseigenaren bij om hun subsidie voor de warmtepomp te verkrijgen.

Laat het indienen van de aanvraag aan ons over, zodat onze experts aan de slag gaan en je de hoogste kans op succes hebt. Dit bespaart je veel gedoe. We brengen pas achteraf, bij een succesvolle subsidietoekenning, onze servicekosten in rekening. Het toegekende subsidiebedrag wordt direct op jouw rekening gestort.

Bovendien kun je ook warmtepompsubsidie aanvragen, en dit kan gelijktijdig met de isolatiesubsidie worden geregeld. Op deze manier kun je het maximale subsidiebedrag ontvangen voor één isolatiemaatregel. Met onze hulp is het aanvragen van subsidie voor isolatie eenvoudig en snel geregeld!

Isolatie subsidie aanvraag

Isolatie subsidie in 2023

Wij volgen nauwlettend alle ontwikkelingen omtrent isolatiesubsidie. Om het maximale bedrag te ontvangen, dien je minimaal twee isolerende maatregelen uit te voeren of één isolatiemaatregel te combineren met de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp. Het is echter mogelijk om het maximale bedrag aan subsidie te krijgen wanneer je in eerste instantie subsidie aanvraagt voor één maatregel en later nog een tweede maatregel uitvoert.

Belangrijk is dat de isolatie niet zelf geplaatst mag worden; dit moet worden gedaan door een erkend isolatiebedrijf of aannemer. In 2023 kun je wel subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel, maar het voordeel bedraagt dan gemiddeld 15 procent.

Waarschijnlijk blijft de subsidie op isolatie liggen tussen de 20 en 30 procent van de aankoopprijs. Met de stijgende aardgasprijzen kun je zo sneller je investering terugverdienen. Wil je zeker weten dat je voldoet aan alle voorwaarden voordat je tot isolatie overgaat? Neem dan snel contact met ons op.

Isolatie subsidie in 2024

De overheid heeft tot doel om tot aan 2030 een aanzienlijk aantal woningen extra te isoleren, met als resultaat energiebesparing en vermindering van het aardgasverbruik. Om huiseigenaren aan te moedigen, is de ISDE-subsidie geïntroduceerd. Deze regeling biedt een voordeel van maximaal 30% op de aanschaf van isolatie of glas. Voor één isolerende maatregel kan dit voordeel oplopen tot maximaal 15% van de aanschaf. Het is dus voordelig om altijd nog een extra maatregel te overwegen. Helaas komen zonnepanelen niet langer in aanmerking als tweede maatregel, waardoor hier geen subsidie meer voor wordt verstrekt.

De totale subsidiepot voor isolatie in 2024 wordt naar verwachting hoger dan die in 2023, met een geschatte omvang van ongeveer 600 miljoen euro. Dit bedrag is aanzienlijk, maar noodzakelijk gezien de grote vraag. Houd er rekening mee dat er naar schatting zeker 200.000 subsidieaanvragen zullen worden ingediend in 2024 alleen. Dit aantal omvat ook aanvragen voor warmtepompen en zonneboilers, waar particulieren ook aanspraak op kunnen maken.

Warmtepomp subsidie voorwaarden

Heb je recentelijk isolatie laten installeren? Dan heb je tot 24 maanden na de installatiedatum om de subsidie te regelen. Dit betekent dat je in 2024 nog steeds de mogelijkheid hebt om subsidie aan te vragen voor isolatiemaatregelen die in 2022 zijn uitgevoerd. Onze aanbeveling is om dit zo snel mogelijk te doen, aangezien de subsidiepot op enig moment kan uitputten en er geen garantie is dat deze wordt aangevuld.

Het daadwerkelijke subsidiebedrag dat je ontvangt, is afhankelijk van het aantal vierkante meters glas of isolatie dat je hebt laten plaatsen. Het subsidiebedrag per vierkante meter wordt verdubbeld wanneer je twee of meer maatregelen neemt. Je kunt altijd subsidie aanvragen voor één maatregel en op een later moment een tweede aanvraag indienen. Op deze manier ontvang je met terugwerkende kracht ook het hogere bedrag voor de eerste aanvraag.

Er zit een groot verschil in subsidie per materiaal dat gebruikt wordt. Voor dakisolatie ontvang je een aanzienlijk hoger bedrag per vierkante meter in vergelijking met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Het gebruikte materiaal moet tevens voldoen aan specifieke eisen, zoals een minimale Rd-waarde. Het is van belang ervoor te zorgen dat jouw aannemer deze informatie duidelijk vermeldt op de factuur, inclusief het aantal vierkante meters dat is geïsoleerd.

 

Voor glasisolatie geldt een minimaal aantal vierkante meters dat je moet laten plaatsen. Let erop dat de overheid glas, kozijnen, deuren, enzovoort beschouwt als één geïntegreerde maatregel. Hierdoor ontvang je minder subsidie per vierkante meter als je dit niet combineert met bijvoorbeeld een warmtepomp of een andere isolatiemaatregel.

 

Indien je in 2023 en 2024 glasisolatie hebt laten plaatsen, mag je ook de kozijnen meerekenen. Het aantal vierkante meters van de kozijnen mag je optellen bij het glas. Het is van belang dit duidelijk op je factuur te laten vermelden, omdat de overheid nauwlettend toeziet op het aantal vierkante meters bij het beoordelen van de subsidieaanvraag.

Indien je isolatie hebt laten plaatsen door een bekend isolatiebedrijf, is de kans groot dat alle benodigde informatie op de factuur vermeld staat. Helaas ontbreekt bij veel aannemers en glaszetters cruciale informatie op de facturen, wat kan leiden tot afwijzing door de overheid, vragen of vertraging. Hier zijn kort alle tips op een rij, zodat je facturen volledig zijn.

 

  • Zorg ervoor dat per soort isolatie of glas duidelijk wordt vermeld hoeveel vierkante meter er is geplaatst.
  • Daarbij moet ook de isolatiewaarde (Rd- of U-waarde) bekend zijn, en deze moet aan specifieke eisen voldoen. Het is het beste als er een meldcode op de factuur staat. Deze code informeert de overheid dat het materiaal aan de juiste eisen voldoet. Als er geen meldcode bekend is voor je isolatie of glas, loop je bijna zeker vertraging op van minstens 2 maanden, met het risico op afkeuring.

Als je aannemer of glaszetter weigert de factuur aan te passen met de benodigde informatie, vraag dan om een verklaring waarop de noodzakelijke gegevens staan vermeld. Dit vormt ook een bewijsstuk dat de overheid kan accepteren.

Zorg er tevens voor dat je tijdens de installatie van de isolatie en het glas altijd wat foto’s maakt. Deze foto’s dienen als concreet bewijsmateriaal, iets waar de overheid waarde aan hecht. Mocht je vergeten zijn dit te doen, maak dan foto’s van de huidige situatie; vaak wordt dit ook geaccepteerd als bewijsmateriaal.

Wat komt niet in aanmerking voor subsidie?

In 2024 is het niet mogelijk om isolatiesubsidie aan te vragen voor alle soorten projecten. Nieuwbouw of herbouw van je woning, evenals uitbouw, aanbouw of het toevoegen van een nieuwe dakkapel, komen niet in aanmerking. De overheid verleent enkel subsidie voor de bestaande ‘thermische schil’, wat betekent isolatie die binnen de oorspronkelijke woning wordt geplaatst.

Indien je een aanzienlijke verbouwing hebt uitgevoerd, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de werkzaamheden voor uitbouw/aanbouw en de rest van de renovatie. Ook dient opgemerkt te worden dat de vergroting van glas niet in aanmerking komt voor subsidie; alleen glas dat bestaand glas vervangt, komt in aanmerking.

Wij staan voor je klaar

Start hieronder gratis jouw aanvraag of neem contact met ons op voor vragen en hulp

Alleen betalen als jij je subsidie krijgt.

Eenvoudig jouw subsidie aanvragen

Ben je op zoek naar een moeiteloze manier om je subsidie aan te vragen? Met slechts één stap zorgen wij ervoor dat jouw subsidieaanvraag voor je warmtepomp, zonneboiler of isolatie wordt ingediend. 

Vanaf

79,-

0 +
Subsidies geregeld
0 /5
Klanttevredenheid

Meest gestelde vragen

Neem contact op met snelsubsidie.nl via telefoonnummer 0655530694 of via ons mail adres aanvraag@snelsubsidie.nl. Wij vertellen u dan alles over het proces voor het aanschaffen van de subsidie van warmtepompen.

De kosten voor het indienen van een subsidieaanvraag voor isolatie beginnen bij 85 euro. De exacte kosten per aanvraag kunnen variëren, en hiervoor kan vooraf een schatting worden gemaakt. Bovendien hanteren we een “no cure, no pay”-benadering. Dit betekent dat als u niet in aanmerking komt voor subsidie, u ook niet het vooraf afgesproken bedrag hoeft te betalen.

Wij werken volgens de AVG dus uw persoonsgegevens zijn veilig bij ons. Om de subsidie warmtepomp goed af te ronden zijn een aantal persoonsgegevens noodzakelijk. Het subsidiebedrag krijgt u bijvoorbeeld direct op uw eigen bankrekening gestort, dus moeten wij dit IBAN nummer ook ontvangen.

RVO streeft er naar om 90% van hun subsidieaanvragen binnen 8 weken af te ronden. Het subsidie warmtepomp bedrag wordt direct op uw bankrekening gestort. Gedurende het proces kan u altijd uw subsidie in de gaten houden via ons systeem.

Wij handelen vragen af via info@snelsubsidie.nl. Ons streven is om subsidieaanvragen binnen 24 uur te verwerken. Voor overige vragen proberen we binnen 2-3 werkdagen een reactie te geven.

Als commercieel bedrijf adviseren wij je om direct contact op te nemen met de overheid via DEW@RVO.nl als je jouw vraag rechtstreeks aan hen wilt stellen.

Vooraf betalen is niet nodig; wij werken op basis van “no-cure no-pay”. Dit betekent dat u pas een vergoeding verschuldigd bent wanneer het subsidiebedrag succesvol op uw rekening is bijgeschreven. Als wij niet succesvol zijn, hoeft u ook niets te betalen.

Ontvang ik subsidie voor mijn warmtepomp in mijn nieuwbouwwoning? Sinds 2021 is het niet meer mogelijk om subsidie te verkrijgen voor een warmtepomp in uw nieuwbouwwoning. Sinds 1 juli 2018 moeten nieuwbouwwoningen standaard zonder aardgas worden opgeleverd. Daarom heeft de Rijksoverheid besloten geen subsidie meer beschikbaar te stellen voor warmtepompen in nieuwbouwprojecten.

Vanaf 2023 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor één isolatiemaatregel. Echter, het subsidiebedrag is lager, gemiddeld 15 procent. Voor de subsidie op warmtepompen en zonneboilers blijft het voordeel gemiddeld 30 procent.

Nee, het is niet mogelijk voor doe-het-zelvers om subsidie te ontvangen voor isolatiemaatregelen. De rijksoverheid vereist dat het werk wordt uitgevoerd door een erkend bouwbedrijf. Dit bouwbedrijf moet tevens een uitvoerdersverklaring invullen waarin foto’s van de isolatiemaatregelen zijn opgenomen.

Ook als verhuurder is het niet mogelijk om isolatiesubsidie aan te vragen. In plaats daarvan kunt u wellicht profiteren van de korting op de verhuurdersheffing RVV.

De meldcode van je isolatie is een uniek KA-nummer waarmee de overheid de kwaliteit van de isolatie beoordeelt. Deze meldcode is vereist voor het indienen van een subsidieaanvraag. De meeste gerenommeerde isolatiefabrikanten hebben hun isolatiematerialen aangemeld bij de RVO, en deze informatie is te vinden op de maatregelenlijst isolatie.

Het is cruciaal dat de isolatiemaatregelen en het gebruikte materiaal voldoen aan de vastgestelde Rd-waarde. Ook al heeft je totale dak, vloer, of gevelconstructie de juiste isolatiewaarde, als het materiaal niet aan de vereiste Rd-waarde voldoet, kom je niet in aanmerking voor subsidie. Het is vereist dat je huidige maatregelen voldoen aan de minimale Rd-waarden.

Je hebt recht op subsidie wanneer je de volgende isolatiemaatregelen uitvoert: spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en de installatie van isolerend glas